Munskydd vid besök

Vård och omsorg påverkas inte av de ändrade restriktionerna kring covid-19 som gäller från 29 september 2021. Alla patienter och medföljande ska fortfarande bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. De under 16 år undantas.
icon-newsNyheter

Nyheter

Inställda gruppträffar

Tills vidare är alla våra gruppträffar inställda.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via telefon

Telefonnummer: 08-123 405 70
Telefontid: Måndag-fredag 10-12

Boka tid via appen Alltid Öppet
Ladda ner appen Alltid Öppet och hitta en tid som passar dig. Läs mer om Alltid öppet och hur du laddar ner appen här.

1177 vårdguidens e-tjänster
Du kan enkelt kontakta oss och boka tid hos din barnmorska dygnet runt via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Videomöte
Vill du boka videomöte så gör du det i appen Alltid Öppet. Genom videomöte erbjuds du t.ex. preventivmedelsrådgivning och första besöket hos barnmorskan för dig som är gravid.

Chatt
I appen Alltid öppet kan du också chatta med oss. I chatten kan du ställa frågor och få rådgivning från en barnmorska. Vi svarar på din fråga så snart vi kan måndag-fredag, helgfri vardag.

Uteblivet besök eller sent återbud
Om du uteblir eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan din graviditets- eller efterkontroll debiteras du 400 kronor för uteblivet besök. Detta gäller även om du uteblir från besök för cellprovtagning som du själv bokat eller ombokat. 

Öppettider

Öppettider för bokade besök

Måndag 7.30-17
Tisdag 7.45-18
Onsdag 7.30-17
Torsdaag 7.30-17
Fredag och dag före helg 7.30-15

Drop-in
Onsdag 8-9

Inför ditt besök

Hälsodeklaration för gravida
Fyll i och ta med dig hälsodeklarationen inför ditt första besök.
Ladda ner hälsodeklaration (pdf) ReadSpeaker

Journal via nätet
Nu kan du läsa information ur din journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Läs din journal

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och hitta oss under ”Mottagningar”. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänser 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt ReadSpeaker och skicka till oss.

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Vi kan garantera dig en trygg vård av högsta kvalitet på vår trivsamma mottagning. Vi arbetar enligt nationellt framtagna riktlinjer. Med dessa som grund anpassar vi vården efter dina behov och önskemål. Alla besök hos oss är kostnadsfria.

Vi erbjuder:

 • Graviditetstest
 • Mödrahälsovård
 • Nära samarbete med förlossningskliniker i Stockholm
 • Preventivmedelsrådgivning
 • Samtal och rådgivning kring abort
 • Provtagning för sexuellt överförbara infektioner
 • Gynekologisk cellprovtagning
 • Information och basal rådgivning om klimakteriet
 • Tolkhjälp

Du är välkommen till oss oavsett var du bor!

Barnmorska online

Barnmorska online

Nu kan du träffa en barnmorska när och där det passar dig!

I appen Alltid öppet kan du både chatta och genomföra videomöte med barnmorska. 

Videomöte

Genom videomöte kan du till exempel få preventivmedelsrådgivning och göra första besöket hos barnmorskan när du är gravid.

Videomötet är 20 minuter. Om barnmorskan bedömer att du är i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning kan du få en tid för besök på en av Stockholms läns sjukvårdsområdes barnmorskemottagningar. Videomötet är gratis.

Du kan endast boka tid åt dig själv. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ha tolk vid videomötet.

Chatt

I appen Alltid öppet kan kan du också chatta med oss. Vi svarar på din fråga så snart vi kan måndag-fredag, helgfri vardag.

Ladda ner appen

Om du har en Iphone eller Ipad kan du gå in i Appstore och söka på Alltid öppet. Du kan också ladda ner appen från AppStore via: itunes.apple.com

Om du har en Android telefon eller surfplatta kan du öppna Play Butik i din telefon eller läsplatta och söka på Alltid öppet. Du kan också ladda ner appen från GooglePlay via: play.google.com

Så här går det till

 • Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay
 • Logga in säkert med BankID
 • Klicka på Barnmorskemottagning Online. Du kan välja att starta en chatt eller boka tid för ett videomöte.
 • För att starta videomötet loggar du in i appen några minuter innan avtalad tid. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. För att ansluta till videomötet trycker du på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när barnmorskan ansluter till mötet.
 • Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset.

Avboka besök eller videomöte

Vi ber dig att avboka ditt videomöte i god tid om du inte har möjlighet att genomföra det. På så vis kan vi erbjuda din tid till någon annan som behöver den.

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du: alltidoppet.slso@sll.se

Familjecentral

Familjecentral


Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar där ni kan umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

På familjecentralen möter du både barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst. Tillsammans erbjuder vi dig som förälder och ditt barn stöd.

Vi samarbetar för att tillsammans främja en god hälsa hos både ditt barn och dig som förälder. Vår verksamhet formas utifrån er familjs behov och önskemål. Genom att arbeta tillsammans kan vi lättare samverka och erbjuda ett samlat, förebyggande föräldrastöd samtidigt som det också blir lättare för dig att komma i kontakt med oss.

På familjecentralen möter du flera olika yrkeskategorier. Det kan vara barnmorskor, barnsjuksköterskor, förskollärare, barnskötare och socialsekreterare, med du kan också möta tandhygienister, läkare, psykologer, bibliotekarier och familjerådgivare.

Familjecentralen kan vara i samma hus, men det kan också ibland vara lite avstånd mellan våra verksamheter.

Preventivmedel

Preventivmedel

Välkommen att höra av dig till oss för gratis rådgivning eller recept på preventivmedel.

Hos oss kan du få hjälp med praktiska saker som att förnya p-pillerrecept, sätta in eller ta ut spiral, ta p-spruta eller få akutpreventivmedel. På alla våra mottagningar finns gratis kondomer att hämta.

Personlig rådgivning

Vi ger också personlig rådgivning om preventivmedel och finns till hands för att lyssna på dina funderingar och svara på frågor. Det är i mötet med barnmorskan du får professionell hjälp att hitta det preventivmedel som passar dig bäst.

Några viktiga kom ihåg

Det finns ingen preventivmetod som ger ett hundraprocentigt skydd. Därför är det viktigt att alltid göra ett graviditetstest om du misstänker att du är gravid. 

Har du haft samlag utan preventivmedel, eller om ditt preventivmedel inte har fungerat så kan du skydda dig mot en graviditet på två sätt: antingen med dagen efter piller eller med kopparspiral.

Boka tid

Önskar du förnyelse av recept eller rådgivning kan du boka ett videobesök med en barnmorska via Barnmorska online eller chatta med en barnmorska om du har andra frågor. Vill du boka ett besök på mottagningen för exempelvis insättning av spiral, provtagning av sexuellt överförbara infektioner eller blodtryckskontroll i samband med recept på p-piller kan du enkelt boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänst eller via appen Alltid öppet.

 

Är du under 23?

Har du frågor om preventivmedel, sexuellt överförbara infektioner eller har andra funderingar? Hör av dig till någon av våra ungdomsmottagningar. Alla besök är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Sexuellt överförbara infektioner

Sexuellt överförbara infektioner

Gynekologisk cellprovtagning

Gynekologisk cellprovtagning

Regelbunden cellprovtagning gör att man kan upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer.

Provtagningen går snabbt och är ett enkelt sätt att upptäcka cellförändringar som obehandlade kan leda till livmoderhalscancer. Alla kvinnor mellan 23 och 64 år kallas regelbundet för cellprovtagning eller får ett hemtest för kontroll av HPV enligt ett screeningprogram. 

För att provet ska kunna tas måste du ha en giltig kallelse (kallelsen är giltig i ett år). Har du frågor kring cellprovtagning kontakta Regionalt cancercentrum via mail: cellprov.hsf@regionstockholm.se.

Har du fått en kallelse och behöver boka om tiden så kan du göra det via appen Alltid öppet där du söker upp din barnmorskemottagning under "Vårdenhet" och bokar en ny tid för cellprovtagning. Du kan även boka en tid på 1177 vårdguidens e-tjänster.

Förberedelser inför besöket
Ta med dig din kallelse och legitimation till besöket och fyll i uppgifterna på baksidan av kallelsen. När du kommer till mottagningen på din bokade tid slår du dig ned i väntrummet. Barnmorskan ropar upp dig när det blir din tur. Tänk på att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risk för smittspridning.

Undvik att ha vaginalt samlag och att använda salva i underlivet eller slidpiller dagen innan cellprovet. Har du pågående mens bör du vänta med provtagningen till mensen är över.

Så går det till
Cellprovet tas med hjälp av en plastspatel och en liten borste. Det tar bara några minuter och gör inte ont.

Alla får svar när provet är färdiganalyserat på laboratoriet, inom 8 veckor.
Om provet visar cellförändringar måste det utredas. Du kallas då till en barnmorska eller gynmottagning för uppföljning.

Är du gravid?

Är du gravid?

1177 Vårdguiden kan du läsa mer om dina besök hos barnmorskan.

Hälsodeklaration för gravida

Fyll i och ta med dig hälsodeklarationen inför ditt första besök.

Ladda ner hälsodeklaration (pdf) 

Länktips för gravida

Vad är okej att äta? Kan läkemedel påverka fostret? Och hur kommer man igång med amningen? Varsågod, här är våra bästa länktips för dig som är gravid.

Kurser och utbildningar

Kurser och utbildningar

Föräldrautbildningen är inställd tills vidare. Nya datum kommer att presenteras här när vi startar upp föreläsningarna igen. I väntan på att vi ska kunna återuppta våra föreläsningar kan vi erbjuda en föräldrautbildning via nätet i form av de tre filmerna på denna sida.

Även förlossningssjukhusens storföreläsningar är inställda tills vidare.

Föräldrautbildning - nätversionen

Mitt i graviditeten-barnmorskorna berättar

Video där två barnmorskor berättar om att vara i mitten av graviditeten
Föreläsning om bäckenbotten efter graviditet.
Till toppen