Gravid hos oss

Välkommen att höra av dig till oss när du är gravid eller vill göra ett graviditetstest. Vi bedriver mödravård i Region Stockholms regi och finns i de flesta av länets kommuner och stadsdelar. Du är välkommen till oss oavsett var du bor.

När du är gravid och skriver in dig hos oss får du en personlig barnmorska som ansvarar för dig – från första besöket fram till 16 veckor efter förlossningen. Vi bjuder också in till våra populära föräldrautbildningar.

Barnmorskemottagningarna inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) finns i hela Stockholms län, från Märsta i norr till Södertälje i söder. Vi jobbar nära barnavårdscentralerna och samarbetar med läkare, psykologer och andra specialister. Flera av våra mottagningar är även del i en familjecentral.

Mödravården inom SLSO följer ett så kallat basprogram. Det innebär att du som är inskriven hos oss får samma höga kvalitet var du än bor i Stockholm. Tillsammans hittar vi ett upplägg som passar dig och din partner/stödperson.

Flygintyg

Många flygbolag kräver intyg om beräknat förlossningsdatum och att graviditeten har varit normal. Olika flygbolag har olika regler för när den gravida tillåts flyga och inte. Det är barnmorska eller läkare som utfärdar intyg efter bedömning.

Vi följer Region Stockholms taxa för intyg. Flygintyg kostar 375 kronor, det gäller både intyg utfärdat av barnmorska och läkare.

Här finns vi

Våra barnmorske­mottagningar finns i hela Stockholm, från Södertälje till Märsta.